Drainerende terrasopbouw

Niets is zo zalig dan genieten van wat rust of een heerlijke barbecue op uw terras.

Terrassen zijn echter vaak een zorgenkind. Loszittende tegels en voegen, een afbrokkelende cementondervloer, lelijke uitbloeiingen... 
Al deze schadegevallen hebben één oorzaak: water.

Betegeling buiten is onderhevig aan temperatuurschommelingen en weersinvloeden en heeft heel wat te lijden.
In de meeste gevallen ziet de opbouw van een terras er als volgt uit: volle grond met daarop een gestabiliseerd zandbed (chape) en tegels aangebracht in de mortel of verlijmd.
Deze opbouw heeft een hoog risico voor latere schade. Bij regen sijpelt water tussen de voegen. Dit water stapelt zich op in het gestabiliseerde zandbed, dat meestal niet voldoende waterdoorlatend is.  Hierdoor raakt het zandbed, in combinatie met opstijgend grondvocht, volledig verzadigd met water. Wanneer het begint te vriezen, veroorzaakt dit vorstschade.
Dit proces wordt extra versneld door het drukkend water van het omliggende grasperk.
Bij sommige terrassen bevindt er zich nog een betonplaat onder het terras, wat helemaal nadelig is voor de waterdoorlaatbaarheid, met alle gevolgen van dien.

Wil u ook jarenlang kunnen genieten van uw terras? Kies dan voor Vloeren Bavré Wesley. Wij garanderen een vorstvrij opbouw van uw terras. Contacteer ons voor alle vrijblijvende info.

  • Geniet jarenlang van uw terras
  • Gegarandeerd vorstvrije opbouw

Bekijk enkele filmpjes


Foto's

» Drainerende terrasopbouw nodig?Contacteer me, ik geef vrijblijvend advies